• Master dronepiloot

  Master dronepiloot

  Wanneer er drones rondvliegen in een klas op de middelbare school, dan zou het zomaar kunnen dat er geoefend wordt voor de racewedstrijd DroneCup. Een supervette wedstrijd waar leerlingen veel van leren. Zo doen ze bijvoorbeeld kennis op van vakvaardigheden als lassen, elektro, houtbewerking. Maar ook soft skills als denktechnieken, samenwerken, experimenteren en onderzoeken komen uitgebreid aan bod.

  Lars liet zien wel om te kunnen gaan met zo'n technisch hoogstandje en kwam als winnaar uit de bus in de categorie “Snelste dronepiloot". Tijdens deze wedstrijd, waarbij obstakels van verschillende deelnemende scholen stonden opgesteld, was Lars onverslaanbaar.

  Zijn begeleider, docent Berend den Dulk, is apetrots op zijn leerling: ‘Het is al het tweede jaar op rij dat het Cambium College de wedstrijd heeft gewonnen. De beste dronepiloten in spe komen dus uit de Bommelerwaard!

  Geweldige prestatie!

  Lars prijsuitreiking

  Deelnemers

  Lars Scholtes

  School

  Cambium College Buys Ballot in Zaltbommel

  DroneCup Finals

  Een te gekke racewedstrijd met drones, waar techniek & creatief denken samenkomen! Een super korte samenvatting:

  • presenteer je obstakel of je zelfgebouwde drone;
  • wees de snelste in de proeven met je drone;
  • neem het vaktechnisch beste en origineelste obstakel mee;
  • word eerste in het drone race toernooi!
  Naar de site
  Maken & Uitvinden

  In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.