• My Robot My Friend
 • My Robot My Friend

  My Robot My Friend

  Nila, Steyn en Karlijn deden mee aan de World Robot Olympiad Nederland, waar ze erg gemotiveerd voor waren! Ze hebben samen onder en na schooltijd veel geoefend, waardoor ze onwijs veel geleerd hebben over hoe ze het beste een robot konden bouwen en programmeren. Hun inzet werd beloond met winst bij de World Robot Olympiad Nederland.

  De robot van dit team kan heel knap onkruid verzamelen in tuinen, hoe handig is dat! Voor het ochtendprogramma van de wedstrijd lagen de opdrachten al vast, en hiervoor heeft het team dan ook geoefend op school. Hoe dit er tijdens de finale uitzag? Op het elementary speelveld nam de robot, zoals gezegd, de taak op zich om het gras te maaien en onkruid te verzamelen. Tegelijkertijd moest de robot uitkijken voor lieveheersbeestjes die op het pad van de robot zijn en deze in veiligheid brengen.
  Tijdens het middagprogramma moesten er ook nieuwe missies worden uitgevoerd, zoals dieren naar de stal brengen. En dat konden ze ook perfect, waardoor ze de meeste punten hadden behaald.

  Wat een topprestatie kanjers!

  Projectfoto 001 via Steyn

  Projectfoto 003 via Steyn

  Tijdens ScienceMakers Awards 2022 kregen Nila, Steyn & Karlijn super tof bezoek:

  20220921 151522

  20220921 151607

  Deelnemers

  Nila Hilberink, Steyn Bouwmeester & Karlijn Waaijer

  School

  Het Laar in Wierden

  World Robot Olympiad Nederland

  WRO© is een internationale roboticawedstrijd voor kinderen en jongeren die geïnteresseerd zijn in robotica en techniek. Teams ontwerpen en bouwen een robot en programmeren deze.

  Naar de site
  Nullen & Enen

  Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.