• Pink to the Future
 • Pink to the Future
 • Pink to the Future
 • Pink to the Future

  Pink to the Future

  Noor op de radio
  Super leuk! Noor mocht vertellen over ScienceMakers Awards en de FTC in de radio-uitzending "Bob staat op" van Den Haag FM. Luister hier terug (45:00-49:15).

  Teams die meedoen aan de wereldwijde robotcompetitie FIRST Tech Challenge (FTC) bouwen ieder jaar een robot die verschillende missies moet voltooien om punten te verdienen. Daarnaast moet ook gewerkt worden aan ‘outreach’, wat onder meer inhoudt het contact houden met bedrijven en netwerken & kennis delen met andere teams. Maar óók het enthousiasmeren van anderen voor techniek.

  Robotica neemt al jarenlang een speciale plek in op het Maerlant. Onder leiding van verschillende docenten gaan leerlingen in tussenuren én eigen vrije tijd aan de slag in een aparte roboticaruimte. Ze bouwen dan de meest fantastische robots. Het kan dan natuurlijk niet anders dan ze een team afvaardigen naar de FIRST Tech Challenge!

  53a9bf86 2450 4af9 be3b 0becac3c35cf

  Noor, Eva, Zoey, Hans, Mia en Remco maakten onderdeel uit van het team Pink to the Future, dat zich bij de Nederlandse Challenges wist te kwalificeren voor het World Festival in Houston.
  ‘Tijdens de internationale strijd neemt ieder team altijd een “pose” aan nadat je bent aangekondigd. Pink to the Future keek betekenisvol naar de toekomst waarbij alle 3 de drivers hun croptop showden.’ liet docent en coah Floor Zegwaard ons weten. Super slimme pose als je het ons vraagt; dat zorgt er nog eens extra voor dat je een onuitwisbare indruk achterlaat :)

  Well done!

  IMG 9210

  Deelnemers

  Noor Rovers, Eva van der Wal, Zoey Jongen, Hans Berghuis, Mia Kaarls & Remco van Vliet

  School

  Maerlant-lyceum in Den Haag

  FIRST Tech Challenge

  Voor wie heeft meegedaan aan de FIRST® LEGO® League en er geen genoeg kan van krijgen is er de FIRST Tech Challenge. Wanneer je meedoet aan de FIRST Tech Challenge moet je opdrachten binnen de Challenge zo goed en snel mogelijk uitvoeren met je zelfgebouwde en geprogrammeerde robot.

  Naar de site
  Nullen & Enen

  Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.