• The Drone
 • The Drone

  The Drone

  Wanneer er drones rondvliegen in een klas op de middelbare school, dan zou het zomaar kunnen dat er geoefend wordt voor de racewedstrijd DroneCup. Een supervette wedstrijd waar leerlingen veel van leren. Zo doen ze bijvoorbeeld kennis op van vakvaardigheden als lassen, elektro, houtbewerking. Maar ook soft skills als denktechnieken, samenwerken, experimenteren en onderzoeken komen uitgebreid aan bod.

  Kirellos en Liza maakten onderdeel uit van het team dat als winnaar uit de bus kwam in de categorie “Beste dronebouwers”.

  Voor het vak Natuur, Leven en Technologie kregen leerlingen de opdracht een drone te bouwen. Het team van Kirellos en Liza hebben deze vanaf begin helemaal zelf geprogrammeerd, en de propellers hebben ze gemaakt met de 3d-printer. Hun drone was zo goed dat ze besloten om mee te doen met DroneCup Finals.
  Dat de drone daadwerkelijk zo goed was, werd door hun deelname bevestigd. De wedstrijd bleek voor hen een eitje en de winst was een feit.

  Super gedaan!

  Wil je meer weten over hun succesverhaal? Je vindt het hier.

  En bekijk ook hun uitleg:

  Liza en Kirellos

  Screenshot 20220602 204020 Chrome

  Deelnemers

  Kirellos Mosaad en Liza Baidalina

  School

  Veenlanden college in Mijdrecht

  DroneCup Finals

  Een te gekke racewedstrijd met drones, waar techniek & creatief denken samenkomen! Een super korte samenvatting:

  • presenteer je obstakel of je zelfgebouwde drone;
  • wees de snelste in de proeven met je drone;
  • neem het vaktechnisch beste en origineelste obstakel mee;
  • word eerste in het drone race toernooi!
  Naar de site
  Maken & Uitvinden

  In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.