• Water meter

  Water meter

  Bij de Raspberry Pi Competitie worden leerlingen uitgedaagd om met een piepkleine Raspberry Pi-computer een uitvinding te ontwerpen die een maatschappelijk probleem oplost. Afgelopen schooljaar vond de 4e editie van deze wedstrijd plaats, met als thema: “innoveren voor een betere wereld”.

  Omdat verduurzaming in de competitie centraal stond afgelopen seizoen, hebben Rombout en zijn teamgenoot goed nagedacht over wat belangrijk is en waar nog ruimte is voor meer innovatie. Ze kwamen uit op waterverbruik. Het team concludeerde dat er nog heel weinig systemen bestaan die inzicht geven in hoeveel water een apparaat verbruikt. En dat je nergens goed overzicht kan krijgen hierin. Ze werkten hun idee uit tot een prototype en bouwden een applicatie om te laten zien hoe dit kan werken.

  En met succes! Met hun goede idee won het team de wedstrijd in de categorie “Meest compleet”.

  Knap gedaan!

  De finale van de wedstrijd vond plaats op 13 april 2022 in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Een terugblik is hier terug te zien.

  Projectfoto via Rombout

   

  Deelnemers

  Rombout Jansen

  School

  Stedelijk Gymnasium Haarlem

  Raspberry Pi Competitie

  Schoolteams worden binnen de PA’s Raspberry Pi competitie uitgedaagd om met behulp van de Raspberry Pi innovatieve oplossingen te vinden voor problemen in onze samenleving. De competitie geeft leerlingen vanaf 12 jaar van vmbo-, havo-, vwo- en mbo-scholen de kans hands-on ervaring op te doen met computerprogrammeren en techniek.

  Naar de site
  Nullen & Enen

  Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.