• Wiskundemeiden 2022
 • Wiskundemeiden 2022
 • Wiskundemeiden 2022

  Wiskundemeiden 2022

  De European Girls’ Mathematical Olympiad (EGMO) is een Europese wiskundewedstrijd voor meisjes die in 2012 is gestart. In Nederland kunnen meisjes door mee te doen aan de competitie die georganiseerd wordt vanuit de Stichting Nederlandse Wiskunde Olympiade, zich kwalificeren voor deze internationale ronde.

  En dat is precies wat Allie, Katya, Lieke en Wietske hebben gedaan. Een fantastische prestatie!

  Deze toppers mochten Nederland vertegenwoordigen bij de EGMO in Eger, Hongarije. Op de twee wedstrijddagen op 8 en 9 april 2022 kregen zij steeds drie superlastige wiskunde-opgaven. Op elke wedstrijddag kregen ze hiervoor vier en een half uur de tijd.

  Allie wist een zilveren medaille te winnen, en liet hiermee driekwart van de deelneemsters achter zich. Teamgenoot Katya loste één van de opgaven foutloos op en verdiende daarmee een eervolle vermelding.

  Via Allie 1

  Teamfoto via Katya 1

  Deelnemers

  Allie Zong, Katya Nikitchenko, Lieke van Dam en Wietske de Vos

  School

  Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven (Allie), Huygens Lyceum in Eindhoven (Katya), Heerbeeck College in Best (Lieke) en Zaanlands Lyceum in Zaandam (Wietske)

  European Girls’ Mathematical Olympiad

  De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Met de speelse maar uitdagende opgaven worden de creativiteit en wiskundig inzicht van de leerlingen getest. Speciaal voor meisjes wordt jaarlijks de European Girls’ Mathematical Olympiad georganiseerd.

  Naar de site
  Denken & Tellen

  In deze categorie vind je de harde bètawetenschappers.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.