• Wiskundewedstrijd 2021

  Wiskundewedstrijd 2021

  Voor deze wiskundewedstrijd worden alle middelbare scholen uit Nederland uitgenodigd. Op hetzelfde moment vind ook dezelfde wedstrijd in Leuven (België) en Bonn (Duitsland) plaats. In 2021 vond de 30e editie van het Wiskunde Toernooi plaats. In Nederland hebben 100 teams (vwo-leerlingen) zich gebogen over de verschillende wiskundeopgaven.

  In de ochtend was er het onderdeel Estafette, waarbij de leerlingen zo snel mogelijk opgaven moesten maken om punten te verdienen. Vervolgens begon de middagwedstrijd genaamd Sum of Us, waarin het thema “recommender system*” centraal stond, en er langere opgaves gemaakt moesten worden. Fenna en Aniek zaten in het team dat alle puzzels en wiskundige uitdagingen het allerbeste heeft opgelost. Een super creatief team met heel veel verschillende kwaliteiten. Hiermee vulden ze elkaar perfect aan en wisten ze een heuse pooltafel te winnen!

  *Aanbevelingssysteem; subklasse van een informatiefiltersysteen die suggesties geven voor items die het meest relevant zijn voor een bepaalde gebruiker [Wikipedia].

  Deelnemers

  Fenna Terpstra en Aniek Goeree

  School

  Stedelijk Gymnasium Den Bosch

  Wiskundetoernooi

  Een wiskundewedstrijd waarvoor alle middelbare scholen uit Nederland uitgenodigd zijn. Op hetzelfde moment vindt ook dezelfde wedstrijd in Leuven en Bonn plaats. Ieder jaar staat een maatschappelijk relevant thema centraal.De wedstrijd wordt geheel vrijwillig georganiseerd door vier wiskundestudenten en twee professoren. Daarnaast werken er ook ongeveer 70 vrijwillige studenten mee op de dag zelf en de dag voor het toernooi.

  Naar de site
  Denken & Tellen

  In deze categorie vind je de harde bètawetenschappers.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.